Mi az a SUP, vagy más néven Stand UP Paddle?

A legújabb sportőrület! Több célú felhasználásra javasolt.

 

“Állj fel és evezz!”. Leginkább így fordíthatnánk magyarra a Magyarországon, alig néhány éve jelen lévő vízi sportot, ami minden egyes megjelenésekor érdeklődőket vonz a partra. A SUP (vagyis Stand Up Paddle board) létrejötte, állítólag polinéz halászok állva evezős szokásához nyúlik vissza. Nagy valószínűséggel innen terjedhetett át Hawaiira, ahol a szörfdeszkán állva (és evezve) tanítottak a szörfoktatók. Mivel a sup szél és hullámmentes napokon is szuper sportolási lehetőségnek bizonyult érthető, hogy villámgyorsan terjedt a népszerűsége, különösen persze a szél és hullámmentes helyeken…)

 

 

 

 

Mire jó a SUP?

A sup remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, az állóképességet, azok számára, akik edzeni szeretnének, és segít kikapcsolni, relaxálni azoknak, akik a természet csendjére vágynak. 

 

Ajánljuk továbbá csapatépítő rendezvényekre, céges rendezvényekre, fesztiválokra a BIG SUP, óriás álló szörf deszkát akár 5-8 fő részére.

 

A sup további előnye, hogy használata tényleg pár perc alatt könnyedén elsajátítható. Nomen est omen, titkát a nevében rejti: egyszerűen csak állj fel rá és evezz!

Arra minden esetben figyeljünk, hogy olyan biztonságos pályán használjuk, ahol a játék mozgása korlátozott és nem tud elszabadulni.

 

Milyen időben használhatjuk a SUP board-ot?

Hullám szörf esetén, hullámra van szükségünk, windszörf és vitorlázás esetén szélre, wakeboard esetén egy motorcsónakra vagy legalább egy kötélpályára. A sup (becenevén paddle) esetében azonban, pusztán magára a felszerelésre van szükségünk, ami egy deszkában és egy evezőben ki is merül. (persze, víz azért ehhez is kell…) Előnye a többi eszköz igényes és időjárás függő hobbinkhoz képest, hogy minden időben űzhetjük.

Tükör sima vízen könnyű az evezés, itt már csak a kitartásunk és az erőnlétünk szabhat határt, hullámos vizen viszont sokkal sportosabb az élmény.

 

Milyen előnyei vannak a SUP (Stand UP Paddle), álló szörfnek?

A paddle további előnye, hogy nem csak állva lehet rajta evezni, hanemkajakként is remekül funkciónál, ami jól jön arra az esetre, ha hosszabb túrára indultunk a vízen és pihennénk egy kicsit. Ha valaki szeret kajakozni, de túl körülményesnek tartja a hajó szállítását, szintén jó megoldás lehet a felfújható sup deszka.

A fix, kemény deszkákkal ellentétben a felfújható paddle kis helyen – nem csak a csomagtartóban még egy motoron – is elfér, így nem kell külön tetőcsomagtartóval bajlódni. A szétszerelhető lapát, szintén megkönnyíti az utazást (és az életünket), könnyedén átalakítható álló evezésre és kajakos evezésre is.

A deszkán lévő praktikus gumiköteleknek köszönhetően, magunkkal vihetjük a vízre nem csak a hőségben életmentő ivóvizet és segélykérő telefonunkat, de mindkét lapát véget és a kajak ülésként funkcionáló háttámlát is, így egy egész napos túra során minden kéznél van. Ennyit a SUPról. +36-30773-9678

 

 

SUP

  • facebook

Call: +36307739678

 

Skype:

lenzoltan007

© 2014

All rights reserved

 


 

gooper, hermetic, drybag, tok, vízálló, iphone, telefon
Tear-Aid, ragasztó, glue, erős, strong, javít